Informatii despre Plosnita de pat

Plosnitele calatoresc cu noi si noi calatorim din ce in ce mai des , acesti daunatori se pot inmultii rapid si pot devenii o problema . Indiferent ca ca schimbi colegul de camera intr-un camin studentesc sau eliberezi o camera de 5 stele de la un hotel poti aduce acasa mai mult decat familia , cateva suveniruri adica si un musafir nepoftit.

Aceste creaturi vampirice locuitori ai saltelelor nu zboara , in schimb calatoresc mai pe orice de la haine ,valize etc si cand sunt multi locuitori intr-un bloc pot calatorii inte apartamente.

Persoanele sensibile fac, în urma înţepăturilor, un fel de urticarie şi au o senzaţie intensă de mâncărime în acele zone. Aceste simptome sunt cauzate de o secreţie anti coagulantă, pe care ploşniţa o injectează când înţeapă, pentru a împiedica coagularea  sângelui. Prin scărpinat, locul înţepăturii se poate infecta. La oamenii extrem de sensibili pot apărea chiar şi tulburări de vedere. Ploşniţa de pat poate transmite de asemenea şi hepatita B. Pe lângă aceasta s-a mai constatat Ia ploşniţe şi prezenţa altor viruşi, printre care şi hepatita C şi HIV. Transmiterea acestor viruşi la om nu a putut fi încă dovedită ştiinţific. Stiind cum sa identificati aceste insecte si cum sa scapati de ele va puteti proteja casa si familia .

Plosnitele sunt foarte mici , masculul adult are doar 5,5 mm iar femela 6,5 mm aproximativ dimensiunea unei seminte de mar sunt de culoare roşu ruginiu până la maro închis dupa ce sau hranit devin rosii, sunt foarte plate ceea ce le permite sa se ascunda in locuri foarte inguste. Pe durata zilei se ascund in crapaturi , crevase ale saltelei si in interioarul acesteia dar si in elementele patului iar pe durata noptii ies sa se hraneasca .

locurile-unde-se-gasesc-plosnitele-de-pat

Din moment ce aceste insecte se ascund pe durata zilei , va fi destul de greu sa le identificati.

Lasa urme negre pe materialele textile (fecale lichide) semne ale unei infestari cu plosnite . De asemenea cautati urme de sange si piele ale insectei pe saltea la imbinarile acesteia si elementele patului la imbinatii si imprejurul patului . Cand calatoriti intotdeauna verificati patul , salteaua , mocheta , dulapul .

Daca se intampla sa gasiti plosnite in apartament , va recomandam sa urmati acesti pasi pentru a scapa de aceste creaturi vampirice si pentru a va recapata somnul linistitor din naintea infestarii.

Ce trebuie sa faci:

1. Aspirati. Acesta este un mod eficient de a scapa de acumularile de praf astfel incat insecticidul se va aplica mai bine pe suprafata materialelor si nu pe straturile de praf , prin aspirare puteti captura insectele dupa care le puteti arunca in afara imobilului .
2. Spalarea si uscarea hainelor. De prefereat sa le spalati la o temperatura de 60 celsius in modul acesta veti scapa de larve si de insectele adulte . Sigilati hainele in saci de plastic pentru a va asigura ca orice insecta care nu a murit nu poate scapa .
3. Daca salteaua are orificii de aerisiri astupatile. In modul acesta preveniti cresterea gradului de infestare prin limitarea accesului insectelor.
4. Scapati de obiecte precum carti animalute de plus si alte nimicuri care credeti ca sunt infestate .
5. Va intelegem daca aveti indoieli cu privire la folosirea insecticidelor in imobile , dar credetine cand va spunem ca este necesar sa folosim o formă de control chimic în legătură cu aceşti paşi, va recomandam aceste masuri de combatere
6. Cand aplicati insecticidele, pulverizati toate zonele infestate inclusiv zona de unde provine infestarea daca eventual ati descoperit-o si bineinteles spatiile dintre camerele infestate (peretii camerelor)
7. Pentru a combate cat mai bine plosnitele trebuie sa folositi mai multe produse.
8. Intotdeauna verificati etichetele insecticidelor pentru a va asigura ca nu dauneaza omului si animalelor.

Suna la: 0790 556 408