Informatii despre Pasari, Vrabii, Ciori, Porumbei

Porumbei de casa


Pasarile pot deveni problematice atunci cand vor gasi o cale de acces intr-o cladire pentru a cauta hrana sau pentru a se adaposti si a-si creea un cuib, aceasta deranjand vizual si putand pune o problema de sanatate in zona. Pasarile pot provoca pagube materiale, pot oferi un risc de infectie, pot duce la aparitia unor insecte suplimentare ce pot dauna produselor textile sau pot provoca muscaturi iar principala problema vizibila, excrementele de pasare.

Factorii care iti spun ca ai o problema cu pasarile sunt: excrementele de pasari, cuiburile, diferite insecte cum ar fi puricii si mustele, mirosuri neplacute. Acestia traiesc confortabil in orice oras sau mediu urban. Ei au tendinta sa caute mancare peste tot, de obicei fiind sociali si traind grupati in numar mai mare. In conditii optime porumbeii pot  sa se inmulteasca tot timpul anului. Porumbeii transporta si pot transmite la om boli precum salmonela. Porumbeii au fost de asemenea cunoscuti si pentru transportul bolilor Chiamdiosis si Psitacoza, boli similare cu gripa si pneumonia.

Produse recomandate pentru combaterea pasarilor, plase protectie:

Excrementele nu sunt doar inestetice, ele pot provoca daune pe termen lung. Excrementele proaspete nu prezinta o problema majora, dar cele uscate pot raspandi o potentiala infectie. Sporii de la excremente pot fi inhalate ca un praf si pot provoca o imbolnavire in special la persoanele cu imunitate scazuta.
Metodele principale prin care se poate scapa de pasari sunt plase mari care pot prinde pasarile sau tepi care sa le alunge.

Aspectul porumbeilor: au o lungime de pâna la 33 cm; anvergura aripilor este de 63 -70 cm; greutatea este de aproximativ 330 g; culoarea penajului este relativ variabila; capul si gâtul sunt gri — violet; aripile sunt gri albe; în pozitia de repaus le apar dungi mai închise la culoare; picioarele sunt rosii.

Produse recomandate pentru combaterea pasarilor, plase captura:

Biologia porumbeilor: în timpul ritualului de împerechere, masculul îsi umfla penele si danseaza în jurul femelei, gângurind specific. Dupa împerechere (copulatie) femela depune în general doua oua în cuib, care este construit din câteva crengi si resturi de plante. Cuiburile sunt de regula amplasate sus pe cladiri, pe fatadele caselor sau între grinzile acoperisurilor. Dupa o evolutie embrionara ce dureaza 17 -18 zile, puii ies din oua si vor fi în continuare hraniti de adulti, care îi aprovizioneaza pe pui cu hrana adusa în gusa. Perioada de împerechere a porumbeilor de la oras nu este legata de nici un anotimp în mod special. Se poate ajunge la 6 generatii de pui pe an, ceea ce duce adesea la cresterea semnificativa a populatiei de porumbei.

Suna la: 0790 556 408