Dezinsectia si principalele sale beneficii
Daunatorii reprezinta unul dintre cele mai importante focare de infectie si pot transmite boli grave si infectioase populatiei. De aceea, este foarte important ca dezinsectia sa fie realizata de o echipa de profesionisti in combaterea daunatorilor, folosind tehnicile si substantele corespunzatoare fiecarui tip de parazit si in timp util, respectand normele legale atat pentru mediul public cat si pentru mediul privat.
Dezinsectia reprezinta actiunea sau cumulul de actiuni de distrugere a insectelor dauntaorare si transmitatoare de boli din mediul uman cu ajutorul insecticidelor.
Principalul obiectiv pentru care dezisectia trebuie facuta periodic este acela de a combate sau de a preveni transmiterea de boli infectioase de la paraziti catre om si animale, degradarea materialelor si evitare pagubelor materiale.
Care sunt tipurile de dezinsectie existente?
Serviciile de dezinsectie , dar si de deratizare si dezinfectie sunt foarte importante atat in mediul public, cat și in cel privat. O curatenie adecvata realizata de o echipa de pofesionisti precum si controlul insectelor daunatoare reprezintă factorii cheie in evitarea aparitiei de boli transmisibile.
- Dezinsectia profilactica sau defensiva se refera la cumulul de actiunilor igienico-sanitare, de preventie pentru evitarea sau reducerea infestarilor cu paraziti pentru ca acestia sa fie distrusi in momentul aparitiei lor.
- Dezinsectia curativa se aplica atunci cand sunt luate masuri specifice de combatere a daunatorilor existenti si ditrugerea lor imediata prin folosirea substantelor chimice.
Cand trebuie facuta dezinsectia?
Conform legii, dezinsectia trebuie efectuata la diferite intervale de timp in functie de tipul de unitate:
- In fiecare luna pentru industria sanitara, alimentară si institutiile de invatamamt.
- O data la trei luni pentru restul unitatilor publice si repetata dupa perioada de eclozare la aproximativ 2-3 saptamani.
Compania noastra efectueaza servicii de dezinsectia in Bucuresti si Ilfov impotriva gandacilor, puricilor si a plosintelor pe tot parcursul anului, in timp ce dezinsectia impotriva insectelor zburatare este realizaa incepand cu luna martie pana in octombrie.
Metode de dezinsectie
Dezinsectia se poate efectua prin metode fizice, chimice sau fizice-mecanice. Insa, cele mai utilizate metode raman cele fizice sau ecologice, asa cum sunt folosirea capcanelor cu adeziv si feromoni sau a lampilor UV cu adeziv si incinerare, insectele ramanand imobilizate pe support. Metodele chimice ce implica folosirea insecticidelor de ingestie sau contact prezentate sub diferite forme de la solutii concentrate pana la fumigatii sau pulbere in functie de tipul de daunator.
DDD Rapid folosete exclusiv insecticidele aprobate de Ministerul Sanatatii regasite in lista „Produse pesticide avizate pentru profilaxia sanitar-umană”.