Dezinfectie

Ce este deinfectia si de ce este necesara ?

Pentru a evita aparitia de bacterii, paraziti sau virusi si pentru a pastra un mediu curat acasa sau la locul de munca dezinfectia periodica este esentiala!

Prin asumarea responsabiltatii unui mediu curat si dezinfectat ne asiguram ca eliminam constat organisemele daunatoare oamenilor si animalelor.

Dezinfectia reprezinta procesul partial sau total de eliminare a microbilor in vederea prevenirii sau a combaterii raspandirii infectiilor sau a bolilor contagioase cu ajutorul dezinfectantelor. Aceatsa vine in completarea curateniei riguroase a spatiului in cauza si este extrem de importanta pentru sanatatea noastra si a celor din jurul nostru.

Dezinfectantele sunt substante chimice cu proprietatea de a combate partial sau total microorganismele daunatoare aflate intr-un anumit mediu.

Tipuri de dezinfectie

Modul de executare al dezinfectiei

Exista mai multe clasificari ale dezinfectiei. In primul rand, in functie de zona in care este aplicata putem vorbi despre o dezinfectie generala sau una locala.

In al doilea rand, dezinfectia se clasifica in functie de scopul acesteia si anume:

  •  profilactia sau preventiva, are ca obiectiv prevenirea infestarii cu microorganisme daunatoare si combaterea bolilor transmisibile atata timp cat este respectata aplicarea periodica.
  • de combatere sau terapeutica care are ca scop eliminarea bolilor infectioase deja instaurate si raportarea primelor incidente pana la combaterea focarului de infecte.

In al treilea rand, in momentul actual exista mai multe metode de dezinfectie accesibile. Metodele mecanice din care fac parte aerisirea, venitlarea si filtrarea, Metodele fizice care se refera la prelucrarea cu aburi sau aer cald, filtrarea sau  ventilarea, Metodele chimice care fac apel la solutiile chimice cum sunt: fenoli, halogenii, compusi cuaternari de amoniu etc. si Metodele biologice (biofiltre, biocamere, compostarea).

Metodele de realizare ale dezinfectiei unui mediu infestat sunt pulverizarea si nebulizarea.

Pulverizarea este principalul mod de dezinfectie folosind substante chimice si imprastinadu-le cu ajutorul pompelor de presiune la nivelul supraftelor. Acest procedeu este cel mai practic si folosit pentru relaizarea dezinfectiei, astfel obtinandu-se picaturi cu dimensiunea de 300 µ diametru.

Nebulizarea, cunoscuta si sub numele de “ceata rece” reprezinta procedeul alternativ de dezinfectie care are la baza ca solvent apa si este realizat cu ajutorul Nebulizatoarelor ULV.  Aceasta metoda este recomandata la interior intrucat cantitatea produselor chimice este redusa. Acest procedeu obtine picaturi de 30 µ diametru.

Pentru spatiile publice, dezinfectia este un procedeu reglementat de legea in vigoare si aceasta trebuie realizata de cel putin o data pe luna pentru spatiile alimentare si cel putin o data la 3 luni pentru orice alt tip de spatiu.

Cere o oferta!

(Nume prenume / Nume Firma)
(Numar de telefon)
(Judet)
(Metri patrati)
(Metri patrati)
Call Now ButtonSuna Acum!